BOWSPRING, MEDITATION & VANDRING RETREAT
CIRALI, TYRKIET

8.-15. Maj 2022

11.-18. September 2022 

 

Rejs med mig til smukke Cirali hvor både naturen og de lokale er fuld af varme og venlighed. 

 

Når omgivelsernes skønhed er suget ind, vil du opleve hvordan det nærer og støtter dig, forfrisker alle sanser og giver ro til fordybelse i kropslige og meditative praksisser.

Hvorfor et retreat?

Hvis du gerne vil gå mere vågen gennem livet, kan en god strategi være at rejse væk fra hverdagen og fra vanernes greb, se livet lidt udefra og vende inspireret, beriget og mere bevidst tilbage til det hjemlige.

På en Bowspring og Meditations rejse til Cirali, vil du således opleve at få større adgang til dybere lag af dine egne ressourcer og kvaliteter.

Hvorfor Bowspring og Meditation?

 

Bowspring praksissen inviterer os tilbage til den naturlige intelligente krop vi havde som børn. Med funktionel bevægelse som toner muskler og bindevæv ensartet, så din krop bliver mere let, harmonisk og fri. Med den lette bevægelighed, frihed og styrke, som vi også ser hos vilde dyr og oprindelige folk. Det er bevægelse som styrker, vitaliserer og samtidig bringer ro til krop og sind.

Når du Bowspringer indtager du en kropslig holdning af optimisme og åbenhed!

 

Vi laver enkle meditationsøvelser suppleret med kreative skriveøvelser og sanseøvelser, der alle medvirker til at stabilisere nærvær og toning af krop og nervesystem og dermed vitalisere og gøre os mere robuste og modstandsdygtige.

 

Vandringerne er i stilhed. Forud for vores to længere vandringer vil vi fordybe os i stilhedens kvaliteter.

 

OM CIRALI

 

Findes Paradis?

Ja! - Det ligger for enden af en blind vej, i en dal i sydvest Tyrkiet.

 

Cirali dalen har sin egen biotopi, som sjældne plante og dyrearter trives i. Her gror planter, som ikke vokser andre steder i verden og havskilpadden har avlet i dalen i 20.000 år. Den lykiske handelsrute bugter sig igennem Cirali som derfor er rig på arkæologi fra romertiden. Nogle forskere mener endda at den første olympiske ild blev hentet fra de evige flammer på bjerget Chimaera. Det alle kan blive enige om, er at det er et ældgammelt og kraftfuldt sted, som samtidig har en meget blid atmosfære.

Verdens naturfrednings foreningen har fredet hele dalen, og derfor finder du ikke et eneste grimt og højt hotel, men kun små hyggelige lokale haver med bungalows.

 

Jeg er med stor glæde vendt tilbage til Cirali år efter år. Lige fra jeg kom her allerførste gang, på en rejse ned og besøge min tyrkiske familie, har jeg følt mig mere hjemme i Cirali end noget andet sted i verden: 

 

 

Det er naturen og det er menneskene i dalen som tilsammen gør det. Når jeg bor i dalen, med bjergene i ryggen og det krystalklare hav i front, har jeg en oplevelse af at lande hjem i mig selv og en følelse af at blive hel. Det er heldigvis ikke en oplevelse jeg er alene om, og det er derfor en stor glæde år efter år at facilitere retreats på stedet. 

                                                                     

Retreatet er for alle, om du er øvet eller nybegynder er du velkommen

FAQ

Indkvartering

 

Vi bor i hyggelige træ bungalows i Hemera, som er en stor, frodig have.

 

Sengene er opredte og der er friske håndklæder., når du behøver det, ligesom der bliver gjort let rent hver dag. Bade håndklæder til strand brug kan lånes.

 

Vores gruppe har hele stedet for os selv. Så vi er sikret fred og ro.

Du kan gå til stranden på 5 minutter, hvor du vil har fri adgang til liggestole og parasoller.

 

Yogamåtter kan lånes på stedet (nogle meget simple ældre modeller) og skal du bruge et tæppe kan du låne dit sengetæppe med i op på terassen hvor vi praktiserer. Der er ingen blokke. 

 

Cykler kan lejes i landsbyen.

 

Der er lidt hullet internet hvor vi bor, men på cafeerne i byen er der godt wifi. (Jeg anbefaler dog altid at man sætter autosvar på mailen og er så meget off line som muligt, for at få det fulde udbytte af retreatet. ;)

Bungalow typer:

 

2 personers bungalow: Består af ét rum med to enkelte senge (Der let kan sættes sammen til en dobbeltseng) samt et badeværelse.

 

3 personers bungalow: Består af to rum. Ét med to enkelte senge (Der let kan sættes sammen til en dobbeltseng) og ét med en sovesofa.

 

4 personers bungalow: Består af to rum: Ét med en dobbeltseng. Ét med to enkelte senge. Der er et stort køkken alrum, fuldt udstyret til 6 personer.

Enkeltværelse koster 150 kr. pr. nat som afregnes direkte med værten.

Måltider:

 

Brunch og middag er inkluderet i prisen. Alle måltider laves fra bunden, af friske lokale råvarer. Der er ingen præfabrikeret mad eller tilsætningsstoffer på Hemera. Desuden er der gratis te og kaffe dagen igennem.

 

Muligheder

 

I Cirali er der masser af ting at gå på opdagelse i. Du har den smukke ruinby Olympus lige om hjørnet. Den er gemt delvist inde i en skov og derfor meget smuk og mystisk. I den lille bohemeby finder du udsøgte små butikker med lokalproduceret håndværk, urter, sæber m.m. 

En lille gåtur langs vandet tager dig til gode bjergveje hvor du kan hike.

 

Pris

 

6500 Dkk. per person. (2000 Dkk. i depositum).

Prisen inkluderer:

 

Inkvartering i dobbeltværelse, fra søndag til søndag

Brunch, aftensmad og undervisning fra søndag eftermiddag til Lørdag morgen.

 

En aften i løbet af ugen går vi op til de evige flammer, chimaeras, sammen. Her sidder vi og hygger os og ser lyset forsvinde. 

 

Prisen inkluderer IKKE flyrejse og transport til og fra lufthavnen

(Men vores vært arrangerer det gerne for jer i Tyrkiet).

Find vej

 

Det er let at komme til Cirali. Jeg vil anbefale dig at flyve direkte til Antalya, enten fra Billund eller København. Flyveturen tager ca. 3,5 time.

 

Jo før du køber billetterne jo billigere plejer de at være.

 

Jeg foreslår fælles afgang med disse fly: fra Kastrup kl. 9.40 / Billund 10.10, søndag morgen med Sun Express og retur søndag morgen kl. 6.00.

 

Taxa kan prajes lige udenfor lufthavnen. Det er velorganiseret. Priserne er faste og chaufførerne er venlige, som de fleste Tyrkere.

En taxabus koster cirka 300 kr hver vej, afhængigt af hvor mange der er med.

Det tager ca. 1,5 time at køre fra Antalya til Cirali - en meget flot tur!

 

Ankommer du før den dato vi starter, eller vil du gerne bestille en taxa på forhånd, så skriv direkte til vores vært på uni_oz@hotmail.com 

Corona

Det er heldigvis let at rejse både til og fra Tyrkiet.

 

Du skal blot 72 timer før afrejsen udfylde en formular (Link herunder) og fremvise en PCR test eller Vaccine pas.

register.health.gov.tr

 

Betaling og aflysnings politik 

  

Du tilmeldes ved at indbetale 6500 Dkk på den tilsendte faktura.

Skulle myndighederne fraråde rejsen på grund af Corona, tilbagebetales det fulde beløb, minus et administrations gebyr på 500 Dkk

Annullerer du rejsen af egne grunde, tilbagebetales beløbet ikke, med mindre vi kan finde én der vil overtage din plads.